Historie


Staalbouw Velp is sinds de jaren 60 actief als project staalbedrijf. Medio jaren 90 zijn wij overgenomen door de Wanders groep waarbij Henk Wanders het bedrijf heeft verplaatst van Velp naar Netterden. Hier is het machinepark geïntegreerd in de productie van design hout- en gaskachels (Wanders Fires & Stoves). De naam Staalbouw Velp is behouden gebleven vanwege het netwerk.


Tot hedendaags is Staalbouw Velp actief in het ontwikkelen en vervaardigen van projecten met als corebusiness magazijninrichting. Vanwege onze integratie met Wanders Fires & Stoves hebben we echter een heel uitgebreid machinepark geënt op zowel plaatstaalverwerking als constructiestaal. Hierdoor kunnen we heel flexibel omspringen in het realiseren van projecten en veel mogelijkheden bieden.


ONZE WERKWJZE

01 Vaststelling

Vrijblijvend samen de voorwaarden van uw visie bepalen

Om te kijken of wij uw visie kunnen realiseren kijken we gezamenlijk naar de voorwaarden van de visie en de mogelijkheden binnen onze productielocatie. Tevens is het mogelijk om vrijblijvend een simpele visuele voorstelling op te zetten (Sketchup of Autocad Inventor)

20230125_160928
Visualisatie Sketchup
Configurator aanbieding fictief
Aanbieding fictief

02 Aanbieding

Aanbieden van de kostprijs en verwachte levertijd van uw project

Dit gedeelte van het proces is doorgaans nog steeds vrijblijvend (afhankelijk van de grootte). Wij stellen uw prijs samen binnen ons ERP pakket. Via deze methode kunnen we op voorhand niet alleen het project al in detail uitwerken, maar is deze ook te koppelen aan de actuele staalprijzen. Wij werken hiervoor samen met een tal toeleveranciers om te allen tijde een concurrerend aanbod te kunnen doen.

03 Start project

Na akkoord van de condities wordt productie opgestart

Tijdens deze fase starten we met inkoop van materialen bij onze toeleveranciers. De meeste materialen kopen we op lengte in om afval te besparen. We maken hierbij gebruik van het JIT (Just In Time) principe om het productieproces zo gestroomlijnd mogelijk te laten verlopen. We hebben diverse automatiseringsstappen ondernomen om snelheid te verhogen en de foutkans te minimaliseren met behoud van een hoog kwaliteitsniveau op zowel product als proces.

Schermafbeelding 2023-02-15 152903
IMG_20190301_113916_Bokeh
Image 3
SBV_brochure_foto (48)
Voorbeeld liftschacht 1
IMG_20200723_091736
IMG_0665

04 Oplevering

Na voltooiing wordt uw project opgeleverd (op locatie) en bij afspraak gemonteerd

Voor onze tak in magazijnirichting hebben wij vaste groep dealers welke voor ons de projectontwikkeling en montage op locatie verzorgen.


Voor andere staalprojecten kunt u rechtstreeks bij ons terecht. Wij hebben daarnaast diverse en vertrouwde montagebedrijven waarmee we samenwerken om uw project te plaatsen. We vinden het belangrijk dat u niet alleen tevreden bent met de aankoop maar ook in gebruikname van het project. Wij zullen zodoende na voltooiing altijd contact met u opnemen over tevredenheid en eventuele opmerkingen of vragen.

WAT WIJ BIEDEN

Welke voordelen haalt u bij ons?


Omdat wij een gecombineerde productielijn hebben waar we zowel plaatstaal als constructiestaal verwerken, kunnen wij een breed scala aan materialen verwerken binnen onze productie. Of het nu gaat om het snijden en zetten van plaatstaal, het gebruiken van balkstaal, lassen van diverse staalsoorten, we hebben overal een oplossing voor. Tevens kunnen wij bij seriematig werk een concurrerende aanbieding doen vanwege automatisering op ons prodouctieproces. Wij hebben ook een eigen poedercoatinglijn waardoor we uw project in iedere gewenste kleur kunnen lakken. Uiteraard hebben we voor verzinken van materialen ook ruime opties.

Meer dan 50 jaar gecombineerde ervaring en expertise


Wij hebben door de jaren heen een ruime projecten portefeuille opgebouwd , mede met dank aan de vele samenwerkingen die we hebben gehad met onder andere onze vaste dealers. Daarbij streven we om voorop te blijven lopen als het gaat om ontwikkelingen uit de markt en productiemethoden. Zodoende doen we er alles aan om snel, foutloos en met een hoge kwaliteit te leveren.

Wij zijn:

Trots op ons team!

Wij gaan voor een platte organisatie; iedereen is welkom!

Mensen die bij Staalbouw Velp werken zetten zich vol in, maar zijn niet bang om ook een geintje te maken tussen het werken door. We zijn trots op de mensen die bij ons werken!


Om te werken bij Staalbouw Velp vragen wij in eerste instantie dat je de schouders eronder durft te zetten, maar we vinden het ook heel belangrijk dat je jezelf kunt zijn. Wij maken dan ook geen onderscheid in de mensen die we aannemen. Iedereen is welkom.


Solliciteren? 

Staalbouw Velp maakt deel uit van de Wanders groep: